7GK-bimi_teelt.png - Boerderijwinkel Van Damme
a2m-bimi.png - Boerderijwinkel Van Damme
oSA-slideshow.jpg - Boerderijwinkel Van Damme

Bimi

Informatie over de groente zelf

Bimi is een kruising tussen broccoli en kailan. De stengels en bloemen van bimi zijn stevig en sappig. Bimi is in zijn geheel te eten. Bimi kan geconsumeerd worden wanneer de stelen en bloemknoppen stevig en mooi groen van kleur zijn. De groente heeft een mild zoete, broccoli- en aspergesmaak.

Herkomst

Bimi is het gehele jaar beschikbaar en wordt door Nature’s Pride uit Spanje, Groot-Brittannië en Kenia geïmporteerd. In april is Spanje het belangrijkste aanvoerland voor onze bimi.

teeltplaats.png

Teelt & oogst

Onze hoofdteler van bimi uit Spanje heeft in totaal 120 hectare land, verdeeld over verschillende locaties in Murcia, waarop hij bimi verbouwt. Murcia is een goede locatie voor de productie van bimi vanwege het klimaat. De combinatie van milde winters, lage luchtvochtigheid en weinig regen is perfect voor het gewas. Het duurt 3 maanden voordat zaadjes volgroeid zijn tot bimi planten en klaar zijn om daadwerkelijk op het land, in de volle grond, gepoot te worden. Vervolgens worden de bimi planten elk jaar geoogst. Na het oogsten wordt de bimi in consumenteneenheden verpakt. De standaard consumenten verpakking heeft een inhoud van 200 gram bimi. Daarna wordt de bimi naar Nederland vervoerd. Gedurende dit oogst-, verpak- en transportproces is een constante lage temperatuur van de bimi zeer belangrijk om de kwaliteit en houdbaarheid optimaal te houden.

teelttijd.png

slideshow.jpg

etz-bimi.png - Boerderijwinkel Van Damme

Heerlijk knapperig en mild zoet van smaak

Bereiding

Was de bimi. Bimi kan, in zijn geheel, zowel rauw, gekookt, gestoomd of gewokt aan een gerecht worden toegevoegd.

Tips:

  • Ideaal om te wokken
  • Heerlijk in een maaltijdsalade
  • Verrassend in een frittata

Klik hier voor de recepten:

  • Salade van parelcouscous met bimi
  • Frittata met bimi en shiitake
  • Bimi met tagliatelle en gegrilde zalm

Bewaaradvies:

Bimi is het best te bewaren in de koelkast.

bimi_in_zak.png

 

Ontwerp & realisatie: Mecano.nl Creative Communicatie