auS-limoen.jpg - Boerderijwinkel Van Damme
IY5-limoenen_in_netje.jpg - Boerderijwinkel Van Damme
827-limoenengaard.jpg - Boerderijwinkel Van Damme
Mup-voedingswaarden.jpg - Boerderijwinkel Van Damme
limes_eat_me_logo__medium_.jpg - Boerderijwinkel Van Damme
limes_eat_me_logo_1__medium_.jpg - Boerderijwinkel Van Damme
ld160407--546_np__medium_.jpg - Boerderijwinkel Van Damme

Recepten met Limoenen

  • Limoenkip met avocadosalsa

  • Fruitwater met gember, limoen en munt

  • Limoen schuimtaartjes
     

Limoenkip met avocadosalsa

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 EAT ME avocado
  • 3 EAT ME limoenen
  • 1 EAT ME
  • cayennepeper
  • 15 g koriander
  • 4 kipfilets
  • 50 g rucola
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie
  • ½ el balsamicoazijn
  • peper & zout
por-78i-recept_1.jpg - Boerderijwinkel Van Damme

Bereidingswijze:

Pers de knoflook met een knoflookpers. Snijd 2 limoenen in tweeën. Knijp het sap uit de vrucht of gebruik hiervoor een vork. Meng de sojasaus, de honing, de olijfolie, het sap van de limoen en knoflook in een ondiepe schaal. Marineer de kip minstens 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C. Schroei de kipfilets aan beide kanten dicht in een verhitte grillpan. Leg de kipfilets daarna in een ovenschaal en bak in 10 minuten af in de oven. Maak intussen de avocadosalsa. Snijd de 2 avocado’s rondom de pit door. Draai de 2 helften van elkaar af. Verwijder de pit met een lepel. Schil de avocado of lepel de avocado uit. Doe de avocado’s in de keukenmachine. Snijd de overgebleven limoen in tweeën. Knijp het sap uit de vrucht of gebruik hiervoor een vork. Was de peper, halveer en verwijder de zaadjes. Snijd de peper in hele fijne stukjes. Voeg de koriander, rucola, peper, het sap van de limoen en de balsamico azijn toe. Meng de salsa door een aantal keer te pulsen in de keukenmachine. Houd de salsa grof. Haal de kipfilet uit de oven en serveer met de avocadosalsa, wraps en zwarte bonen.

Fruitwater met gember, limoen en munt

Ingrediënten voor 4 à 5 personen:

  • 150 g EAT ME gember
  • 1 EAT ME limoen
  • 25 g EAT ME munt
  • 1,5 liter water
v3h-zna-recept_2.jpg - Boerderijwinkel Van Damme

Bereidingswijze

Snijd de gember in grove stukken. Snijd de limoen in 4 of 6 partjes. Vul een karaf met water en doe de limoen, gember en de munt in het water en zet deze voor een nacht in de koeling, zodat de volgende dag alle smaken zijn ingetrokken. Heb je meer haast? Dan kan het water ook direct gedronken worden, alleen is de smaak dan minder sterk.

Limoen schuimtaartjes

Ingrediënten voor 8 stuks:

  • 3 EAT ME limoenen
  • 2 eieren
  • 75 g poedersuiker
  • 115 g kristalsuiker
  • 200 ml slagroom
7at-ptg-recept_3.jpg - Boerderijwinkel Van Damme

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 125°C. Was en rasp de schil van deze 3 limoenen. Snijd 1 limoen in tweeën. Knijp het sap nu uit de vrucht of gebruik hiervoor een vork. Scheid de eierdooiers van het eiwit en klop het eiwit met 75 gram kristalsuiker en het sap van 1 limoen totdat er een luchtig geheel ontstaat. Spatel de poedersuiker voorzichtig door het schuimmengsel. Spuit met behulp van een spuitzak 8 platte rozetten (circa 1 cm) en 8 hoge rozetten (circa 2 à 3 cm) met voldoende tussenruimte op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de schuimrozetten circa 30 minuten in de oven. Zowel de hoge als lage rozetten even lang bakken. Halveer 2 limoenen. Knijp het sap uit de vruchten. Klop met een mixer ondertussen de slagroom stijf met 40 gram kristalsuiker en het limoensap. Laat de schuimrozetten 15 minuten op de bakplaat buiten de oven rusten. Spuit met behulp van een spuitzak een laagje limoenslagroom op de platte schuimrozetten en bestrooi met een beetje limoenrasp. Plaats hierop de hoge schuimrozetten.

Ontwerp & realisatie: Mecano.nl Creative Communicatie