Over ons

De boerderijwinkel & de appel- en perenboomgaard liggen midden in de Zeeuwse natuur. “Naast de vaste klanten, zien wij ook veel mensen die langs komen als ze een wandeling maken of een rondje fietsen.” Het bedrijf heeft al een lange geschiedenis. Voordat het een fruitteeltbedrijf werd, was er een varkensslachterij. Veel mensen kwamen om vers geslacht varkensvlees. Later is de slachterij gesloten en werd verdergegaan met de fruitteelt. Op dit moment is het fruitteeltbedrijf flink gegroeid en worden er 10 appel- en perenrassen geteeld.

De winkel is eigenlijk begonnen als een verkoopkraampje aan de weg. Doordat dit een succes was, werd de garage ingericht als klein winkeltje van fruit rechtstreeks uit de boomgaard. De jaren daarna is het flink uitgebreid met groenten, allerlei streekproducten, zuivel, aardappelen en tenslotte vlees. “Het is leuk om in de winkel toch opnieuw weer iets met vlees te doen, vanwege de geschiedenis. Het zit toch nog een beetje in onze genen.” De winkel heeft echter niet alleen een verkoopfunctie. “Wij proberen een stukje bewustwording aan de klant over te brengen. Zo letten wij er op dat het voedsel zo milieubewust of diervriendelijk mogelijk wordt geproduceerd. Dit proberen wij te garanderen door keurmerken.”

Ook in het fruitteeltbedrijf is er volop aandacht voor de natuur. Zo wordt het bestrijden van natuurlijke vijanden zoveel mogelijk gedaan door het gebruik van natuurlijke vijanden. Hierdoor blijft het fruit mooi en gezond. “We vinden het belangrijk om ook het verhaal van ons bedrijf over te brengen op de klant. Sommige mensen weten bijna niet waar hun hardfruit vandaan komt.” Doormiddel van appelplukdagen, boerenerfmarkten en natuurlijk de verkoop van eigen fruit, wordt geprobeerd om dit verhaal over te brengen.

Lees hieronder verder over de winkel of het fruitteeltbedrijf.

De winkel

Het fruitteeltbedrijf